2.8.-5.8.2005 Mukana JMT & jml

3.8.2005 klo 12.50
Perillä eilen klo 16 aikoihin. Leirin pystytys ja vapojen virittelyä. Joelle ehdimme vasta 19 aikoihin, kun piti varovasti totutella leirielämään. Kävimme kokeilemassa Pystykallion, Hanhivirran, Takalammen puronsuun, Puustapudonneen suoran ja Pikku Vihtamutkat. Miehiä oli jokirannassa tosi paljon, taimenista ei mitään havaintoa. Aaroon törmättiin alkuillasta ja leiriin kokoonnuttiin yöllä 1 aikoihin. Paistoimme Aaron uistimella saaman ahvenen, parit makkarat ja laitoimme maailman asiat järjestykseen. Nyt Aaro suuntaa kotia kohti ja me kalalle. Osmo saattaa vierailla tänään.

3.8.2005 klo 20.58
Päivävuorolla saaliina 1 mittaharri, joka odottaa paistamista ilta/yöpalaksi. Nyt on reissumiehiä ravittu poron fileellä (700 g), valkosipuliperunoilla punaviinikastikkeessa. Kyytipoikana Torres punaviiniä. Jälkiruoaksi nautimme kahvit ja konjakit ja tunnustan, että synninnillisesti nautin Juhkun Hollannista tuomia sikareita yhden kappaleen. Olipa taas hyvin ankea retkikokemus! Nyt suunistamme Pystykalliolle, jossa Osmo lienee jo rinkiä rakentamassa.

4.8.2005 klo13.10
Tänään on kulunut tasan vuosi siitä kun Juhku sai Hanhivirrasta sen Kuusingin ensimmäisensä. Tänään olisi hyvä tilaisuus juhlistaa tätä vuosipäivää toisella taimenella. Yritystä meiltä ei tule puuttumaan. Saas kattoo kuinka käy. Eilisen yön vietimme Pystykalliolla Osmon kanssa about aamuneljään saakka. Osmo sai kosketuksen kalaan, mutta sekin jäi valitettavasti varsin lyhyeksi vavan taipumiseksi. Tänään päivällä pitäisi saada harrisoppavärkit kasaan ja illalla taas Paanajärveläisten kimppuun.

4.8.2005 klo 22.35
Istumme Pystykalliolla, keli on sumppuisen harmaa… minkähän perhon laittaisi puolenyön laskuun?

5.8.2005 klo 04.30
Kello on 04.15 ja keli jatkuu harmaana. Vesisade ropisee laavun kattoon. Tulet ovat taas sellaiset, että näkyvät Posiolle asti. Masuunissa hävitetään tyhjät Karhutölkit. Padassa lämpenee rommivesi. Kalastuksesta sen verran, että jostain kumman syystä taimenet eivät ymmärtäneet täydellistä Sarvijaakko keliä. Huomenna päivällä vielä yritetään ja sitten illalla kotia kohti.

5.8.2005 klo 21:30
Pitkähköön venyneen yön jäljiltä viimeisen päivän herätys tapahtui puolelta päivin. Aamupalan jälkeen kalasteltiin lupa loppuun Jari välissä Pystykallio – Paljakan lampare ja Juhku välillä Pikku Vihtamutka – Sipinkosken niska. Ei tapahtumia, vaikka keli olikin mukavasti sumppuinen ja tipauttipa tuo muutaman pisarankin. Illaksi taas kirkastui juuri ennen Kuusingin Kuningastaimen-kalakisaa. Ilmoittautuneita oli kuulemma yli sata. Leirintäalueella käytiin kyselemässä viimeiset kuulumiset ja tunnelmat kisan alkuhetkillä. Nöyrä kiitos, ensi kesänä taas nähdään. (Juhku)