8.8.1993

Kitkan reissun jälkeen kävimme Aaron ja Karvosen Veikon kanssa tutustumassa mahdollisiin paikkoihin, joihin voisimme rakentaa kaipaamamme laavun Kitkan safarilaisilta ja leiriruuhkilta suojaan. Molemmille osapuolille sopiva paikka löytyi helposti vaaran rinteestä. Paikalle löytyi samantien nimikin; Sipinrinne.

Olimme saaneet Aaron kautta Veikolta puolittaisen lupauksen, että hän voisi myydä meille pienen tontin. Kun ryhdyimme varovasti neuvottelemaan myynnistä Veikko totesi, että eikö se ole kaikille liian kallista puuhaa ryhtyä erottelemaan pientä maapalaa. Kysyimme vuokrausmahdollisuutta ja sehän sopi kyllä Veikolle. Yritimme udella vuokraa, mutta Veikko totesi, että siitä ehtisi sopimaan. “Tehkäähän nyt siihen vain laavu”. Seuraavaksi strategiamme mukaan kysyimme lupaa tuoda traktorilla laavuvärkit paikan päälle. Veikko katseli ympärilleen rinteessä olevia satoja keloja; eiköhän tuossa rinteessä makaa yhden laavun tarvikkeet ja vielä polttopuita kymmeniksi vuosiksi. Olimme samaa mieltä. Niin oli neuvottelut käyty ja Sipinrinne jäi odottamaan seuraavaa kesää ja rakentajia.