30.7.-6.8.1994

Laavunrakentamisvuosi. Mukana tuodut tarvikkeet saatiin kuskattua traktorilla lähelle tulevaa laavua. Mukana tuotiin traktorimieheltä lautaa ja pohjanmaalta huopaa, nauloja, saranat (Jukan anoppilan vanhasta ladosta) yms. tarpeellista. Ankara työviikko Sipinrinteessä helteisessä kelissä. Keloja haettiin vaaran rinteestä välillä kaukaakin. Laavulta näkyvä maisema haluttiin säilyttää melko koskemattomana. Aaro salvausmiehenä mukana koko alkuviikon. Aaron palkkana ensimmäinen Kuusingista saatu taimen.

Jukka sai tartutettua tiistai-illalla rauhoituksen jälkeen Sipinkosken niskalta “yllätystaimenen” sinisiipiseen marabouperhoon. Ensimmäinen rullaus niskalle ja kala otti heti kiinni, pärskäytti muutaman kerran pinnassa ja irti! Siitä taimenesta ei vielä ollut palkkakalaksi.

Laavu valmistui torstaina ja samana päivänä klo 17.30 Jari sai 2,5 kg Taimenen Pikkuvihtamutkien alapuoliselta suoralta. Perhona vihreärunkoinen Uppo Bomber. Taimen luovutettiin katkerien kyynelien kera, mutta kuitenkin kiitollisuudella Aarolle.

Loppuviikolla vielä hieman kalastusta ja pääosin laavun viimeistelyä ja ympäristön rakentelua, mm. laavun edustan laatoitus, kellarin ja WC:n rakentaminen yms. Kalastus jäi kokonaisuudessaan vähälle, mutta tulevia vuosia varten oli kaikki valmiina.

* * *

3.9.-5.9.1994

Tupaantuliaiset. Mukana Veikko Karvonen vaimoineen, Aaro ja Kerttu, Lea ja Matti, Jukka ja Merja, Julia, Susanna, Kaija ja Jari. Illan Menu muodostui mm. loimulohesta ja valkoviinistä jälkiruokana tietysti lettuja ja hilloa. Puheita pidettiin juhlallisesti monen suun voimalla, välillä yhtäaikaakin. Hieno ilta. Tyttöjen piti mennä vieraiden mukana Aaron luo yöksi, mutta oma laavu voitti ja ensimmäinen yö koko perheitten voimalla vietettiin Sipinrinteessä.

Janin saapumisesta ilmoitettiin ja sovittiin kummihommat.

Kalakisan voitti kahdella Sipinlampareesta saadulla harjuksella Aaro.